M2_Az Öröm Útja

 Táv: 41 km

 Időtartam: 3 óra

 Szintemelkedés: 178 m

Murska Sobota/Muraszombat–Krog–(Brod na Mur-i rév)–Bakovci–Rakičan–Noršinci–Mlajtnci–Tešanovci–Moravske Toplice–Martjanci–Nemčavci– Murska Sobota/Muraszombat–Markišavci–Polana–Černelavci– Murska Sobota/Muraszombat

Muraszombatról, a Mercator parkolójából (Stefana Kovaca u.) indulunk. A Miklosa Kuzmica u. végén, a közlekedési lámpánál balra tartunk Rakičan felé. Kb. 100 m után, a buszmegállónál egy éles jobbkanyarral fordulunk rá a Kroška utcára, aztán egy hídon átkelve elhagyjuk Muraszombatot. A főútvonalnál egyenesen hajtunk tovább a jó minőségű kerékpárúton Krog felé. A faluban a feszületnél először balra, majd a következő kereszteződésben szintén balra fordulunk. A zebra után jobbra térünk Krog–Brod felé, majd a krogi horgásztó mellett elhaladva érünk a Brod na Mur-i révhez.

Ezután visszatekerünk Krogba, a Krog–Brod elágazásig, ahol jobbra térünk Bakovci felé. Átbiciklizünk az A5-ös autópálya felett, aztán Bakovciban, az első lehetőségnél balra fordulunk Muraszombat felé. Ismét kerékpárúton haladunk. Átmegyünk az autópálya alatt. Figyeljünk, mert a kamionparkoló után jobbra kell fordulnunk. A tó északi oldalán haladva érjük el a bringautat. Átkelünk a vasúti átjárón és nemsokára Rakičanba érünk. A kastélynál balra fordulunk Muraszombat felé. A kastély melletti parkban hatalmas platánfák között tekerünk kb. 500 m-t, aztán a zebrán átkelve jobbra folytatjuk utunkat.

Rakičan után átmegyünk egy kis hídon, majd a stop táblánál jobbra fordulunk Noršinci felé. A falu után, a temetőnél jobbra tartva Mlajtincibe érünk. A faluban, az Y-elágazásnál tartsunk balra. Tešanovciban, a stop táblánál balra fordulunk. Toplicéből, a hangulatos településről (remek termálfürdő) kerékpárúton tekerünk Martjanciig, ahol mindenképp nézzük meg a freskós Szent Márton-templomot. Utána a kápolnánál rögtön balra, majd jobbra és rögtön balra fordulunk, a kis piros táblát követve Muraszombat felé. Átmegyünk a kis hídon, és egyenesen hajtunk tovább Nemčavciba, majd nemsokára beérünk Muraszombatra. Itt, a főútnál balra, az első körforgalomnál pedig jobbra fordulunk. A következő két körforgalomból egyenesen hajtunk ki (Lendavska u.–Grajska u.). Az utca végén jobbra fordulunk Markišavci felé. Átkelünk a zebrán, elhaladunk a strand előtt, át egy kis hídon, és ismét kerékpárúton suhanunk. Áthajtunk egy erdőn, majd a vasúti átjárónál balra térünk, és beérünk Markišavciba. A kápolnánál balra tartunk, átkelünk a vasúton. Egyenesen Polanába érünk, ahol balra tekerünk Černelavciba. A falu után balra térünk, és hamarosan visszaérünk Muraszombatra.

Elérhetőségek
Fotógaléria

projekt partnerek