GH3_Túra a Tormaföldei-kilátóhoz és a fügeligethez

 Táv: 3,4 km

 Időtartam: 1 óra

 Szint: 90 m

Rövid, de érdekes sétánkat Tormaföldéről, a Petőfi u. 179. mellől indítjuk (parkolási lehetőség). Egy meredek (13%-os) aszfaltúton indulunk el a -en az erdő irányába. Túránk során végig ezen a turistajelzésen kell haladnunk. Kiindulópontunkon több gyönyörű, faragott fatábla is tájékoztat bennünket, hogy merre találjuk a különböző pincéket.

Sétánk első szakaszán az erdők ölelésében haladunk. A dombtetőn megjelennek a lakóházak, pincék szőlőlugasokkal és ami ezen a vidéken nem szokványos, fügefákat is láthatunk. Rövidesen feltűnik a kilátó és a körben elterülő fügeligetek. A kilátás már lentről is lenyűgöző, ám a kilátóból még csodálatosabb látvány fogad minket. A kilátó mellett pihenőhelyet is találunk.

Látogassunk el a pincékbe, kóstoljuk meg a különböző borokat, vagy fügeéréskor szüreteljünk a lila gyümölcsből "Szedd le magad" keretében vagy kóstoljuk meg a tormaföldi csemegét (előzetes időpont egyeztetés szükséges). Gasztronómiai és természeti élményekben gazdagon térhetünk vissza a kiindulópontunkra, az aszfaltúton haladva, a -en.

Elérhetőségek
Fotógaléria

projekt partnerek