L4_Mura menti kerékpáros körtúra

 Táv: 36 km

 Időtartam: 3,5 óra

 Szintemelkedés: 150 m

Čentiba/Csente–Lendava/Lendva–Dolnji Lakoš–Gornji Lakoš–Gaberje–Kapca–Hotiza–Sveti Martin na Muri–(Vrhovljan–Žabnik)–Marof–Hlapičina–Mursko Središće–Petišovci–Trimlini–Lendava/Lendva–Čentiba/Csente

Körtúránk kiindulópontja, Csentén a Muránia Sport és Kerékpáros Központ. A 443-as főúton tekerünk Lendvára. A városba érve, a lámpás kereszteződésben balra fordulunk a Tomšičeva utcába. Egyenesen haladunk tovább a következő három körforgalomban is. Dolnji Lakošban már kerékpárúton tekerhetünk. Hotiza végén, a Keresztút táblánál, illetve az első kőkeresztnél forduljunk balra. Az erdős részen, az út mellett találjuk a Keresztút további állomásait, minden állomásnál más formájú kereszttel. Nemsokára Horvátországba érünk.

Előbb a határátkelőn, majd a Mura folyón kelünk át. Miután átértünk a hídon, eldönthetjük, hogy balra fordulunk, és a Mura mentén vezető földúton (Off road), vagy egyenesen tovább az aszfaltúton folytatjuk túránkat. Mindkét irányba az R2 kerékpáros útvonal jelzéseit kövessük. A folyóparton mesés tájon tekerhetünk, míg Sveti Martin na Muri községben gyönyörű templomokat, fürdőhelyet találunk. A városban tett kitérő után Marof településtől Mursko Središćéig több helyen is választhatunk, hogy kavicsos (off road jelzés), vagy aszfaltozott úton, a falvak kis utcáin haladunk tovább. Mursko Središćére érve, a Mura-parton kialakított pihenők remek lehetőséget kínálnak a feltöltődésre. A Mura folyó hídján, illetve a horvát-szlovén határon átkelve egyenesen haladjunk Petišovci felé, majd a települést jelző táblánál forduljunk jobbra. Trimlini után a Črnec-patak mentén a Lendvai Termálfürdőhöz érkezünk. Innen már ugyanazon a rövid útszakaszon, a 443-as főút mentén jutunk vissza Csentébe, kiindulópontunkra.

Elérhetőségek
Fotógaléria

projekt partnerek