Cross Border Card a szlovén-magyar határtérségben

Élménykártyarendszert vezettek be a Guide2Visit projekt által érintett határtérségben. A rendszer 2020-ban kísérleti jelleggel működik.

Lehetőséget nyújt mind a nagyobb mind a kevésbé látogatott attrakciók és kevésbé ismert turisztikai szolgáltatók számára, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat bizonyos kedvezmények nyújtásával népszerűsítsék és vonzóvá tegyék. Célunk, hogy a vendégeket azon helyek felé is elmozdítsuk, melyek egyébként nem kapnának nagy hangsúlyt és egyedül nem tudnának érvényesülni a turisztikai piacon.

 A Cross Border Card elnevezésű kártya 2019. december 31. és 2020. december 31. között áll a látogatók rendelkezésére. Összesen 2000 db plasztikkártya készült, amelyet a csatlakozott szálláshelyeken kaphatnak meg azon vendégek, akik legalább egy vendégéjszakát eltöltenek a térségben. A kártyatulajdonosok ezt követően felkereshetik a csatlakozott elfogadóhelyeket, akik különféle kedvezményeket nyújtanak a számukra. Ez lehet százalékos kedvezmény meghatározott termék vagy szolgáltatás árából, százalékos kedvezmény meghatározott mértékű étel vagy italfogyasztás esetén, esetleg ingyenes parkolás vagy kerékpárhasználat, üdvözlő csomag, stb.

 A kedvezmények mellett az élménykártya segíti a helyi szolgáltatók közötti együttműködést, a térségben gondolkozást, egymás szolgáltatásainak továbbajánlását is. Élménykártya elfogadóhellyé az a szolgáltató válhat, aki a vendégek részére valamilyen extra szolgáltatást vagy kedvezményt nyújt százalékos formában vagy termék/szolgáltatás által.

projekt partnerek