A Vas Megyei Önkormányzati Hivatal turisztikai programajánlójának kerékpáros túranapja egy, a térségben élő, profi túravezető szemével:

Remek kerékpáros élménytúra egy igazán vidám társasággal!

Kétvölgyről indultunk útnak és végre átteker(het)tünk Szlovéniába is (már nagyon hiányzott).

32 km-t tettünk csak meg, de mellette rengeteg élményt szereztünk. A Kétvölgyi-kilátóból gyönyörű panoráma tárult elénk, nagyon messze elláttunk. Láthatóvá vált a Maribor vonalában fekvő Pohorje, a Kőszegi hegység, illetve Ausztria közel-távoli kisebb-nagyobb hegyei: Riegersburgi vár, a Hochwechsel...

A remek panorámát követően, kerékpárunk nyergéből tapasztalhattuk meg a Gorickora jellemző tájat - mely rabul ejt! - a Kerka-völgye felé haladva. (Ezért szeretem ezt a vidéket, olyan, mint a hullámvasút! Sal, majd Hodos községek következtek. Hodoson felmásztunk a 22 m magas "mafi"-ba, majd egy finom kávét is elfogyasztottunk a "hegymenet előtt", ja és természetesen a tóhoz is betértünk, ahol virágzik a tavirózsa! Orfaluban, a Vadvirág méhes- és gyógyítókertben ebédeltünk és lazítottunk, majd a nap legnagyobb dombja következett, az "apáti domb". Aki ismeri már tudja, aki nem, ő pedig járjon utána, jobban mondva próbálja ki! Megéri!

Egy érdekfeszítő látogatás maradt a túra végére, az apátistvánfalvi Határőr Emlékhelyre betérve. Ezt követően nem maradt más, mint visszatekertünk Kétvölgyre, a kilátóhoz. Nagyon jó útvonal, programlehetőség. Biztosan újra és újra megszervezésre fog kerülni, így Mindenkinek alkalma lehet újra átélni velünk ezt a kiváló élménynapot! 

Fotógaléria

projekt partnerek